Det åbne menneske
Kunstudstilling i Rundetaarn
3. september – 2. oktober 2011

Intet er gemt af vejen. Dybe menneskelige erfaringer bliver lukket op gennem bløde, drømmende svæv og mere hårdkogte eksistentielle skyggefelter. Livets fortegn rulles ud … og indbyder til spejlinger. Åbenheden er i udstillingen gjort til et produktivt program.

Udstillingen ved de 10 deltagende kunstnere kredser om det åbne, gennemsigtige menneske. Om det indre kommer af det ydre eller omvendt, det er i høj grad en levende diskussion i moderne kunst. Men et kunstværk fødes som regel i meget personlige rum hos kunstneren selv. Erfaringer og erindringer bidrager til de rigt varierede udtryk i skabelsens proces. En ærlig åbenhed blotlægges og særlige fortegn som glæde, håb, kærlighed, ondskab, sensualitet, smerte og sorg er tydeligvis spundet ind i værkerne. Disse har måske endda til hensigt at fremme en gennemsigtighed og åbenhed, hvor beskuer og fortolker kan finde plads til sig selv, diskutere og svare ud fra egne fortegn i en livsglæde eller en nedstemthed eller forankret i andre menneskelige, måske smertefulde, dybder. De deltagende kunstneres malerier og skulpturer dokumenterer ’Det åbne menneske’ – og indbyder beskueren til at være et aktivt centrum, en eksistentiel medspiller.

De 10 deltagende kunstnere:
Søren Ankarfeldt (maleri), Eli Benveniste (installation), Torben Heron (maleri), Misja Kristoffer Rasmussen (skulptur), Linda Lildholdt (maleri),
Peter Mandl (skulptur), Jørn Henrik Olsen (maleri), Torbjørn Olsen (maleri),
Bente Polano (maleri og skulptur) og Josef Salamon (skulptur).

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *