Første beboer er flyttet til Rigshospitalets nye bygning for hjerne- og rygmarvsskader. Skulpturen ‘Siddende kvinde’ har rejst 60 kilometer fra Hornbæk til træningshaven i Glostrup.

Højt specialiseret behandling og genoptræning af patienter med hjerne- og rygmarvsskade fra hele Østdanmark bliver i 2023 samlet i Rigshospitalets nye hospitalsbygning i Glostrup.

Men allerede nu flytter den første beboer ind. Skulpturen Siddende kvinde er flyttet fra terrassen i Hornbæk ved Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader ind i træningshaven ved Bodil Eskesen Centret i Glostrup.

Træningshaven bliver anlagt, så patienter med hjerne- og rygmarvsskader både kan træne og finde ro og adspredelse i haven.

”Muligheden for at genoptræne i smukke omgivelser både ude og inde er vigtig for vores patienter med hjerne- og rygmarvsskader, der ofte er indlagt i flere måneder”, siger Mette Lindelof, cheflæge for Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader.

Skulpturen Siddende kvinde er lavet af kunstner Bente Polano.

”Jeg er meget glad for, at skulpturen ”Siddende kvinde” får så smuk en placering i det nye haveanlæg. Det betyder meget for mig, at kunsten også kan være med til at give patienter og pårørende en oplevelse og måske hjælpe lidt til med helbredelsen,” siger Bente Polano.

Bodil Eskesen Centret, der bygges ved Rigshospitalet i Glostrup, forventes at stå klar i starten af 2023. Og medarbejdere og patienterne at flytte ind i maj 2023.